Anunțuri

In atentia persoanelor fizice si juridice care detin si utilizeaza teren amplasat in Aria Naturala Protejata SIT NATURA 2000 privind pervenira pagubelor produse de animalele salbatice.

Oferte vanzare teren

Initiere procedurii de achizite Masa calda in scoli

 

 

Luni, 14 martie 2022, a început autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL 2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte:

-autorecenzarea online;

-autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate în Primăria Comunei Lungani fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea recensământului, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro (site pe care se găsește PLATFORMA DE AUTORECENZARE).

Primăria Comunei Lungani susține acest demers, prin cei trei recenzori care vă pot susține în procesul de recenzare asistată în intervalul orar 08.30- 15.30 la sediul din strada Principală, nr. 31, sat Lungani, Comuna Lungani, jud. Iași.

 

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col pentru femeile din Comuna Lungani

Testările vor avea loc în cadrul proiectului „ONCOPREV- Fi responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin„, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în județele din nord estul țării, împreună cu Fundația Enable România.

Echipa medicală va ajunge în data de 8 aprilie 2022 cu unitatea mobilă de screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet gineclogic, la Lungani. Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani sunt așteptate în curtea Primăriei Comunei Lungani, de la ora 9.oo pentru testări în cadrul proiectului de screening. Doamnele și domnișoarele trebuie să aibă la ele doar buletinul în original și copie xerox și să se pregătească așa cum fac pentru un consult ginecologic. Li se vor prelua secreții de la nivelul colului.

Pentru programări sunați la numărul de telefon: 0232/322975.

Criteriile din proiectul ONCOPREV:

  • Vârsta între 25 și 29 de ani ( testare Babeș Papanicolau) și 30- 64 ani ( testare HPV);
  • Sunt asigurate sau neasigurate;
  • Nu au diagnostic confirmat de cancer de col uterin;
  • Sunt asimptomatice;
  • Fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Detaliile suplimentare referitoare la Proiectul ONCOPREV pot fi accesate la https://www.iroiasi.ro/proiecte-eu.